ColDeKa Colway 60 kapsułek
Opis
ColDeKa Colway 60 kapsułek
Wysoce bioaktywny mariaż cennych składników zapewniających szczelność błon biologicznych i wysoką immunologiczną sprawność organizmu.
Właściwości produktu:
ColDeKa to suplement diety bazujący na ekstrakcie z grzybów Shiitake, standaryzowanym na zawartość polisacharydów, oraz na ekstrakcie z drożdży Sacchromyces cerevisiae, standaryzowanym na zawartość beta-D-glukanu. Polisacharydy i beta-D-glukan to nadzwyczaj aktywne immunostymulatory, którym przypisuje się również potencjał pobudzania organizmu do walki z nowotworami i do zapobiegania procesom nowotworzenia. Suplement ColDeKa wzbogacony został o ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu witaminy rozpuszczalne w tłuszczach: D oraz K, które – każda z osobna – wykazują plejotropowy wpływ na organizm. Z kolei ich skojarzone działanie leży u podstaw prawidłowej gospodarki wapniowo-fosforanowej organizmu, co zapewnia mocne i zdrowe kości oraz zęby. Ponadto witamina D, zwana też nadwitaminą i uznawana obecnie za substancję o działaniu hormonalnym, pomaga m.in. w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni, jest immunostymulatorem, bierze udział w procesach podziału komórek. Witamina K przyczynia się dodatkowo do prawidłowego krzepnięcia krwi, pomaga zapobiegać chorobom układu krążenia i serca, a także wspomaga funkcje poznawcze. Ponieważ wszystkie zawarte w tym suplemencie składniki, są rozpuszczone w oleju z wątroby dorsza, będącym źródłem wielonienasyconych kwasów tłuszczowych oraz witamin D i A, ColDeKa ma również znaczący wpływ na zapewnienie szczelności błon biologicznych. Dzięki temu zachowana zostaje sprawność systemów metabolicznych w komórkach już od poziomu mitochondrium. ColDeKa jest częścią programu suplementacyjnego COLWAY.
SKŁAD
Olej z wątroby dorsza standaryzowany na 8% EPA (kwas eikozapentaenowy), 9% DHA (kwas dokozaheksaenowy), 20% PUFA (wielonienasycone kwasy tłuszczowe), 1000 IU/g witaminy A oraz 100 IU/g witaminy D, żelatyna, substancja utrzymująca wilgoć – glicerol, ekstrakt z drożdży Saccharomyces cerevisiae standaryzowany na 25% beta-D-glukanu, ekstrakt z grzybów Shiitake (Lentinula edodes) standaryzowany na 20% polisacharydów, substancja emulgująca – krzemionka koloidalna, witamina K (menachinon), witamina D (cholekalcyferol), barwnik – kompleksy miedziowe chlorofilu (chlorofilina).